Proiectul prin ochii lor… beneficiarii noştrii

Câţiva dintre cursanţii cursului de masaj şi-au împărtăşit impresiile de la curs…

Ariana, 30 de ani

A aflat despre serviciile oferite de către Centrul regional de resurse pentru persoane vulnerabil social de la Bursa locurilor de muncă. I s-a părut interesant chiar din punct de vedere al dezvoltării personale, fiind şi o posibilitate atractivă de a obţine un venit.

Îi place foarte mult modalitatea în care se desfăşoară cursul pentru că e ceva nou pentru ea, nefiind în proiectele sale de viaţă. Ariana a absolvit facultatea de psihologie şi speră să profeseze în acest domeniu dar şi masajul.

 

Iudita, 41 de ani

Iudita are o bogată experienţă de viaţă însă împrejurările au făcut să nu aibă un loc de muncă de mai mulţi ani. În trecut a trecut a lucrat de la economist, electrician, dispecer taxi şi la diverse lucruri în comerţ. Masajul i se pare o nouă provocare. Are cunoştinţe generale privind masajul pentru că a citit despre cest domeniu pentru cultura sa generală.

În grup se simte foarte bine fiind foarte interesant şi fiind interesată de tot ceea ce se întâmplă. Speră ca la finalul cursului să reuşască să ajute oamenii, să le ofere o stare de bine, indiferent când, cum şi unde.

Iudita crede cu convingere că „Trebuie să faci lucruri bune necondiţionat pentru a primi ceva în viaţă şi a se crea un echilibru”.

Ca şi meserie, asajul is epare o sursă bună de câştig dar crede că nu toţi cursanţii vor şti „să se vândă”.

 

Raluca Simina, 20 de ani

Spre deosebire de alţi cursanţi Raluca Simina a fost interesată dintotdeauna de masaj, fiind o pasiune pentru ea de mică, masând membrii familiei şi prietenii, fără a cunoaşte această meserie. A aflat de curs de la un angajat al DGASPC Arad. Ea se simte foarte bine la curs, se simte şi înţeleasă şi acceptată în grup, relaţionând bine cu colegii. Îi place cum se predă, explică şi reiau temele dacă nu înţelege ceva. Visul ei este să îşi deschidă un cabinet de tratament, lectorul apreciind încă de pe acum că va fi un bun terapeut şi este cea mai tânără cursantă.

 

Claudiu

Este singurul bărbat înscirs la curs însă nu are o problemă în grup din acest punct de vedere. El a aflat despre curs de la Serviciul de Probaţiune din Arad, acest curs făcând parte din calea sa spre reabilitare socială. Cursul i se pare foarte diferit de tot ceea ce a făcut până acum. Dacă la prima impresie i s-a părut o simplă meserie, fiind de fapt un proces mecanic, a conştientizat că de fapt e un lucru mult mai profund şi chiar tu ca individ poţi evolua prin această meserie. Claudiu îşi doreşte să lucreze ca maseur, dar nu neapărat într-un cabinet ci mai degrabă în mod indiviual.

 

Otilia, 40 de ani

A aflat destre curs de la o verişoară de a sa care lucrează la DGASPC Arad. Îi place masajul de mult timp astfel că a învăţat câteva tehnici pe cont propriu, fiind instructor sportiv,  însă neprofesând de mult timp.

Otilia se simte foarte bine în grup, îi place că se se poate discuta orice la curs şi se simte integrată în grup. Îi place mult să vină la curs însă cel mai mult îi place să fie manechin. Îşi doreşte să îşi dechidă propriul cabinet şi este optimistă, mai ales că în trecut a reuşit să lucreze ca şi vatman doar pentru că şi-a dorit acest lucru.

 

Aniela, 31 de ani

A aflat destre curs de la o Bursa locurilor de muncă unde s-a promovat cursul de către  DGASPC Arad. Aniela este o fire mai eotivă, sensibilă şi introvertită aşa că i+a fost mai greu să se relaxeye şi să se integreze în grup însă acum se simte foarte bine aici. La curs a progresat foarte mult, învăţând să fie mai deschisă cu oamenii să comunice mai uşor. Deşi i-a fost greu să accepte să fie masată de un bărbat a reusşit să treacă peste acest obstacol.

Speră ca la finalul cursului să reuşască să practice această meserie, chiar dacă nu cu normă întreagă.

 

Mirela, 37 de ani

A aflat destre curs de la o verişoară de la DGASPC Arad. Aprecierile sale au fost: „super, minunat, îmi place tot, inclusiv colectivul”. Spune că o ajută foarte mult cursul şi speră să poată profesa pentru că îi place foarte mult. În trecut a lucrat într-un domeniu cu totul diferit, în ambalarea produselor şi în comerţ. Spune că nu i-a fost greu să se adapteze la condiţiile cursului, plăcându-i provocările.

Ea este declarată „şeful de grup” de către colegi şi lector.

 

Aşa se întâmplă la cursul de masaj şi noi suntem bucuroşi că am reuşit să oferim o speranţă unor oameni greu încercaţi de viaţă dar care nu se lasă învinşi şi luptă în continuare. Sperăm ca această atmosferă să rămână până la finalul cursului, pentru că tare mai e mult până la final, adică cândva în februarie 2013.

Şi pentru a vedea şi voi o secvenţă de curs vă oferim nişte poze.

Expert, Elena Robotyin